Blog | Van studentenbedrijf naar fulltime ondernemen

Geplaatst op 21 - 03 - 2019

Van studentenbedrijf naar fulltime ondernemen.

Een bedrijf opstarten tijdens je studie is een hele klus. Leren voor tentamens terwijl je een veel leukere opdracht hebt klaarliggen voor een klant of uit eten gaan met je vrienden terwijl je eigenlijk die superleuke opdracht nog moet afronden. Het is kiezen tussen wat belangrijker is op dat moment, en dat is misschien nog wel het lastigste van allemaal. Echter als je dit wel goed doet heb je de kans om langzamerhand te groeien, te groeien van student ondernemer naar fulltime ondernemer.

Dit traject heb ik zelf samen met mijn collega Nick van den Hoeven doorlopen. In april 2017 zijn we Sick Communication gestart, beide hadden we veel freelance opdrachten liggen en besloten dat wanneer we onze krachten zouden bundelen dat we veel meer konden bereiken. Op dat moment klinkt het allemaal zo makkelijk, ik ga me even inschrijven bij de KvK en dan komen de opdrachten wel binnenstromen. Nou echt niet.

Het was misschien niet wat we verwachten van het ondernemerschap, langzamerhand kwamen we er echter wel achter dat het gewoon een supermooie leerervaring is. Leren hoe je klanten kan werven, leren hoe je met klanten omgaat en leren hoe je weer kan opstaan wanneer je flink op je bek bent gegaan. Op een gegeven moment kregen we steeds meer klanten en merkten we beide hoe leuk het ondernemen is, iets opzetten vanaf het begin en doorgroeien totdat je niet meer kan groeien.

Al die leerervaringen hebben ons goed gedaan, in februari 2019 zijn we verhuisd naar ons eerste kantoor aan de Spitsstraat 25. Hier zijn we fulltime bezig met het verder ontwikkelen van onszelf en Sick Communication, tegelijkertijd zijn we ook nog bezig met het afronden van onze studie Communicatie en Multimedia design. Dan is de reactie die we altijd krijgen, huh studeren jullie nog? Hoe dan? Nou, we mogen de Hanze Hogeschool in Groningen erg dankbaar zijn. We hebben het privilege gekregen om tijdens onze studie veel tijd te besteden aan ons bedrijf zolang we natuurlijk maar resultaat behalen.

Ben jij nou ook bezig met je studentenbedrijf?

Hier enkele tips.

  • Probeer een ervaren ondernemer te vinden die je helpt met je bedrijf.
  • Doe het niet voor het geld, maar voor de ervaring!
  • Probeer je aan te sluiten bij een businessclub of een vorm daarvan, samen kom je verder.
  • Tot slot, geen haast. Als je het goed doet, kom je er vroeg of laat.

 

Groeten,

Simon


  • Tips,
  • Studeren,
  • Blog,
  • Ondernemen,
30 - 04 - 2019